Omroepersgilde

d'n Ouwe Omroeper

AGENDA


CONTACT

d’n Ouwe Omroeper
De Rits 3
8356 HD BLOKZIJL
Tel: 0527-291858
Mob: 06-53616259
e-mail:

 

gildebroeders - PeteR de jong

Pieter Kornelis van Ebscheuten - Stadsomroeper van Vlaardingen

Geboren in 1956 is de Vlaardingse stadsomroeper Pieter Kornelis van Ebscheuten een traditioneel omroeper, in navolging van zijn voorganger die in de jaren dertig van de vorige eeuw bedoening had in de stad.
Pieter Kornelis van Ebscheuten
Net als de graag geziene bommeleswinder, die vanuit de Grote kerktoren de waterweg richting Hoek van Holland aftuurde om te zien of er Vlaardingse loggers op thuisreis aankwamen, was de stadsomroeper een graag gehoorde figuur in het openbare lokale leven.
Daar waar de bommeleswinder een ‘bal op hees’ ten teken van een thuisvarende logger, daar maakte de stadsomroeper luid en duidelijk melding van al het grote en kleine nieuws dat het gesprek van de dag vormde in het ‘vissersdorp’.

Hollandia gebouw

Actief sinds 2005 en in 2008, na voordracht door de gemeenteraad, officieel door de burgemeester aangesteld als onbezoldigd ambtenaar, is Pieter Kornelis van Ebscheuten, als ‘historische verschijning’ in een steeds moderner wordende tijd, een markant figuur in zijn geboorteplaats geworden.
Uitgerust met zijn bronzen schotel en ‘boterstamper’, komt en gaat hij net zo graag op zijn klompen als op de fiets die hij van de burgemeester kreeg.

Het Vlaardingse is hem als bereikbaar werkterrein op maat gesneden, al maakt hij voor kampioenschap en concoursen van D’n Ouwe Omroeper graag uitstapjes in het gehele land.

Als u iets om te roepen heeft, neem dan gerust contact met hem op.

Peter de Jong
Vlaardingen
Tel: 010 - 435 1670
Pieter Kornelis van Ebscheuten